Share:

Lớp 9 là bậc học cuối cùng và cũng là cao nhất ở cấp Trung học tập cơ sở. Vì đó, kiến thức và kỹ năng tiếng Anh ở giai đoạn này được mang lại là đặc biệt nhất, không những được nâng cao hơn mà còn toàn vẹn hơn khi tổng hợp kiến thức và kỹ năng ở toàn bộ các lớp dưới nhằm áp dụng những bài tập giờ Anh lớp 9. Bài viết dưới đây vẫn điểm lại số đông phần ngữ pháp chính yếu đồng thời mang đến một số đề minh họa về bài bác tập tiếng Anh lớp 9 giúp các bạn học sinh củng cố gắng thật bền vững kiến thức của mình.

Bạn đang đọc:

Tóm tắt kỹ năng và kiến thức tiếng Anh lớp 9

Ôn tập lại các thì: bây giờ đơn, lúc này tiếp diễn, lúc này hoàn thành, thừa khứ đơn, thừa khứ tiếp diễn, sau này đơn, tương lai gần.Một số thì mới

Hiện tại xong tiếp diễn: diễn đạt hành động đã xảy ra trong quá khứ tuy vậy vẫn còn thường xuyên ở hiện tại và có thể vẫn tiếp nối trong tương lai. 

S + have/ has + been + Ving …

Quá khứ hoàn thành: diễn tả hành rượu cồn đã xẩy ra và hoàn chỉnh trước một hành vi khác hoặc một thời điểm khẳng định trong quá khứ.

S + had + Ved/ PII…

Tương lai tiếp diễn: biểu đạt hành đụng sẽ xẩy ra ở một thời điểm nào kia trong tương lai.

S + will/ shall + be + Ving…

Danh đụng từ (Ving): hay được sử dụng cai quản ngữ hoặc vấp ngã ngữ cho chủ ngữ, làm cho tân ngữ trực tiếp sau một số trong những động trường đoản cú (deny, delay, suggest, avoid, consider, recommend, complete…) hoặc giới từ. Hình như nó cũng nhập vai trò là bửa ngữ mang đến tân ngữ lúc tân ngữ đó đứng sau một số động từ bỏ (catch, find, hear, get, see, watch…)Động từ nguyên thể với “to” (to V): được dùng quản lý ngữ, chỉ mục đích, kết quả. Nó hay đứng sau các từ để hỏi (what, how, where, who, when…) hoặc trong các cấu tạo như “for + O + lớn V” hoặc “of + O + lớn V”.Động tự nguyên chủng loại không “to” (V): đứng sau những động từ khuyết thiếu (can, could, may, might, should, must…) hoặc sau một trong những cụm từ (had better, would rather…). Ngoài ra, nó cũng đi sau một số trong những động tự chỉ giác quan lại (feel, hear, notice, see, watch…) hoặc sau “let” với “make”.

Một số đề ôn tập bài xích tập tiếng Anh lớp 9

Đề 1: bài tập giờ đồng hồ Anh lớp 9 cơ bản

I. Put the verbs in the brackets in the right form

I hate (see)……………….. A child crying. I finish (read) ……………….. The book và went to lớn bed. They prefer (play) ……………….. In a swimming pool all day. She suggested (go)……………….. To lớn the cinema. He tried lớn avoid (answer)……………….. My question. If you practise ( speak)……………….. English every day, you will improve your English. Be quiet! The baby (sleep)……………….. If Tom (go)……………….. Khổng lồ bed earlier, he would not be so tired. If he (try)……………….. Hard, he’ll pass the examination. I wish someone (give)……………….. Me a job next month.

II. Choose và circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

A. out B. Round C. About D. Would A. chair B. check C. Machine D. child A. Too B. Soon C. Good D. Food A. Though B. Enough C. Cough D. Rough A. happy B. hour C. high D. hotel A. Equal B. Fashion C. Champagne D. Match A. only B. Cotton C. Cross D. Economic A. Baggy B. Minority C. Style D. Symbol A. Thing B. ghost C. Clothing D. Strong A. Casual B. sale C. sleeveless D. slit

III. Complete the passage with the given words, then answer the questions below

from as which several them because of


Everyone wants to reduce pollution. But pollution problem is ________ (1) complicated as it is serious. It is complicated ________ (2) much pollution is caused by things that benefit people. For example, exhaust ________ (3) automobiles causes a large percentage of all air pollution. But automobiles provide transportation for millions of people. Factories discharge much of the material ________ (4) pollutes the air & water, but factories give employment to a large number ________ (5) people. Too much fertilizer or pesticide can ruin soil, but fertilizers và pesticide are important aids to the growing of crops. Thus, to kết thúc or reduce pollution immediately, people would have to lớn stop using many things that benefit ________ (6). Most people bởi not want to vì that, of course. But pollution can be gradually reduced in ________ (7) ways.

Why is the pollution problem complicated?

→ ………………………………………………………………………………….

bởi vì factories discharge a lot of the material that pollutes the water?

→ ………………………………………………………………………………….

What would people have to vì chưng if they want khổng lồ reduce pollution?

→ ………………………………………………………………………………….


IV. Complete the second sentence so that it has the similar meaning to the first

The tác giả has written a special edition for children.

→ A special edition ………………………………………………………………

She went to bed early because of her sickness.

→ Because she ……………………………………………………………………

Mrs. Brown has just bought a car. The car is very fast & modern.

→ Mrs. Brown has just …………………………………………………………..

“What about changing the date of the meeting again?” Mr. Nick said.

→ Mr. Nick suggested ……………………………………………………………

My nephew enjoys feeding fish every morning.

→ My nephew is interested ………………………………………………………

“Listen lớn me và don’t make a noise”, said the teacher khổng lồ his students.

→ The teacher asked his students ………………………………………………..

My friend said: “Are you going khổng lồ leave tomorrow?”

→ My friend asked me …………………………………………………………..

8. You got into so much trouble because you didn’t listen khổng lồ me.

→ If ……………………………………………………………………………….

He is busy right now so he can’t help them.

→ If ……………………………………………………………………………….

He is tired this morning because he didn’t go khổng lồ bed early last night.

→ If ……………………………………………………………………………….

V. Fill in the blank space with the correct from of the words in parentheses

The chiến dịch against air pollution was organized by a famous environment ……………. . (act) Bob was …………….. He gave a sum of money to charity. (generosity) After graduation, my ……………. Is to earn enough money to tư vấn my family. (prior) That actor is an amusing one. TV audiences like his sense of …………….. (humorous) She isn’t satisfied with her ……………. For Tet. (prepare) We often go lớn the town ……………. House. (culture) He often takes part in many ……………. Charity ……………. . (difference/ act) She has been ……………. As the president of our company. (nomination) That is a good ……………. For your future. (choose) There are many ……………. Throughout the year. (celebrate)

Đề 2: bài xích tập giờ Anh lớp 9 

I. Choose the best answer

His mother is short ………….. His sister is so tall.

A. Although B. But C. Và D. Despite

2. Environmental ………….. Is a serious problem facing mankind today.

A. Polluted B. Pollute C. Pollution D. Polluting

3. In order to save money, we should use public transport ………….. Motorbikes.

A. Instead of B. Except C. Besides D. Along with

4. I’m really ………….. That people have spoiled the environment by littering garbage everywhere.

A. Disappointing B. Disappointed C. Disappoint D. Disappointment

5. Lan suggested ………….. Lớn the cinema tonight.

A. Go B. To lớn go C. Went D. Going

6. I’m ………….. That you are working hard.

A. Pleasant B. Pleased C. Pleasure D. Pleasing

7. If the rice paddies ………….. Polluted, the rice plants will die.

A. Is B. Was C. Are D. Were

8. Lan visited London last summer. She stayed in a hotel and her friend, Mary came lớn pick her ………….. To go sightseeing.

A. Up B. Over C. Out D. Of

9. The boy ………….. Put up the Christmas decoration is my brother.

A. Who B. Whose C. Whom D. Which

10. She has never learned ………….. To play the violin.

A. How B. What C. Why D. Whether

*
*

11. Owning a car is too costly, ………….. I traveled by bus instead.

A. So that B. So C. That D. Since

12. The details should ………….. Carefully.

A. Is checked B. Check C. Was checked D. Be checked

13. If Mary doesn’t improve in math, we ………….. Have to lớn find a tutor for her.

A. Will B. Can C. Should D. Would

14. The journey lớn the village is very ………….. .

A. Interested B. Interesting C. Disinterested D. Interest

15. I don’t like using the internet because it has some …………..

A. Benefits B. Advantages C. Limitations D. Disadvantages

II. Read the following passage, then vì chưng the tasks below

The ao dai, the traditional dress of Vietnamese women, has been mentioned in many poems, novels and songs. It is a long silk tunic that is slit on the sides & worn over loose pants. Vietnamese women usually wear it, especially on special occasions such as Tet, Vietnamese Teachers’ Day, or Wedding Anniversary. Nowadays, some fashion designers have made it more và more beautiful by changing the traditional ao dai. Some of them print lines of poetry on it, or they add the patterns such as sun, stars, crosses, và stripes to lớn the ao dai. The ao dai becomes the national clothing, just lượt thích Kimono in Japan. Every morning, thousands of schoolgirls in trắng ao dai make the streets look nicer. Vietnamese women continue lớn wear this unique và fashionable dress.

*Choose True (T) or False (F)

The ao dai is the traditional dress of Vietnamese women. Vietnamese women never wear the ao dẻo on special occasions.

* Answer the questions

What is the traditional dress of Vietnamese women?

………………………………………………………………………………….

bởi vì Vietnamese women usually wear the ao dai on special occasions?

………………………………………………………………………………….

What occasions is the ao dẻo worn on?

………………………………………………………………………………….

III. Write complete sentences using the suggested words

She / be / tired / so / go / trang chủ / yesterday.

→ …………………………………………………………………………………

He / study / English / for / four years.

→ ………………………………………………………………………………….

Children / have / special day / express / feelings, memories và love / their parents.

→ ………………………………………………………………………………….

We have / opportunity / enhance / family traditions.

→ ………………………………………………………………………………….

Sunday / a day off / so everybody / miễn phí / work / study.

→ ………………………………………………………………………………….

IV. Choose and circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

A. Comprise B. Divide C. Primary D. Religion A. Attended B. Started C. Persuaded D. Learned A. Campus B. access C. Pagoda D. Blanket A. A invention B. Question C. Information D. ProtectionA. Garbage B. Standard C. Solar D. Lunar

V. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting

Would people be able to fly if they have feathers instead of hair?

A B C D 

What about use public buses instead of motorbikes to reduce exhaust fume?

A B C D 

We were young & inexperienced. However, we made a lot of mistakes.

Xem thêm: Quán Tuk Tuk Lý Tự Trọng - Tuk Tuk Thai Bistro Restaurant

A B C D

Alfalfa is a nutritious crop rich in proteins, minerals, and with vitamins.

A B C D

5. The deadbolt is the best lock for entry doors because it is not only inexpensive but installation is easy.

A B C D

Đề 3: bài bác tập giờ đồng hồ Anh lớp 9 nâng cao

I. Give the correct khung of the words given in brackets

Tet or Lunar New Year holiday is the most important ……………. For Vietnamese people. (celebrate) Follow the instructions on the back of the packet ……………. . (care) Tsunamis, earthquakes & typhoons are ……………. Disasters. (nature) ……………., the meat associated with Easter is lamb. (tradition) He used all his ……………. To force the door open. (strong) She received a lot of ……………. From her mother. (courage) ……………. Is a serious problem in many countries. (employ) In ……………. With most other countries, Britain has a very high rate of heart attacks. (compare) There are very few ……………. Places left on earth. Man has been nearly everywhere. (explore) They caught him by the wrist and let him away; he went without ……………. (resist)

II. Rearrange the word or phrase in the right order lớn have meaningful sentences

she / would not / I / make / so / wish / much / noise /.

→ ………………………………………………………………………………….

using / bulbs / energy-saving / about / instead of / 100-watt light bulbs / What /?

→ ………………………………………………………………………………….

Last summer, / with / went / Nha Trang / Liz / parents / lớn / her /.

→ ………………………………………………………………………………….

should / playing / not / much / of / không lấy phí / Children / time / spend / electronic / games / their /.

→ ………………………………………………………………………………….

isn’t / , / most / Britney Spears / she / year / singer / this / famous / is / the?

→ ………………………………………………………………………………….

III. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others

A. Nuclear B. Plumber C. Consumer D. Reduce A. Label B. Plumber C. Bulb D. bill A. Mother B. then C. Weatherman D. Anything A. Refilled B. Walked C. Reduced D. Dropped A. Dream B. Team C. Spread D. Teacher

IV. Choose the best answer

This is Mr Smith, ……………. Son I’m studying with.

A. Who B. Whom C. Whose D. That

2. Tet is the most important ……………. For Vietnamese people.

A. Invention B. Decoration C. Celebration D. Preparation

3. John hasn’t finished ……………. Yet.

A. Worked B. Working C. Works D. Khổng lồ work

4. The notebook you are using is made of used paper. The paper has been …………….

A. Wasted B. Produced C. Recycled D. Used

5. On the first và second nights of Passover, Jewish families eat a special ……………. Called the Seder.

A. Gift B. Meal C. Drink D. Cake

6. The teacher suggests that we ……………. Harder on pronunciation.

A. Worked B. Working C. Should work D. To work

7. The train couldn’t run ……………. Snow.

A. Because B. Because of C. Since D. For

8. What songs vày people often sing ……………. Christmas?

A. At B. On C. In D. Of

9. You should get a ……………. Kiểm tra the pipes in your bathroom.

A .electrician B. Carpenter C. Mechanic D. Plumber

10. She is very kind. She’s always ……………. Towards her employees.

A. Distinguished B. Proud C. Considerate D. Happy

V. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting

The earth is the only planet with a large number of oxygen in its atmosphere.

A B C D

Venus approaches the Earth more closely than any other planet is.

A B C D

Robert Frost was not well known as a poet until he reached the forties.

A B C D

The amount of oxygen and nitrogen in the air almost always remain stable, but the amount of water vapor vary

A B C D

considerably.

5. The American frontiersman, politician, và soldier Davy Crockett is one of the most popular of American hero.

A B C D

A five-thousand-dollars reward was offered for the capture of the escaped criminals.

A B C D

A desert area that has been without water for six years will still bloom when rain will come.

A B C D

The word “shore” can be used rather of “coast” to mean the land bordering the sea.

A B C D

The development of transistors made possible it to lớn reduce the size of many electronic devices.

A B C D

The bus was plenty of people who had spent many a happy hour in the stores doing their Christmas shopping.

A B C D

 Hi vọng những kỹ năng và kiến thức và đề ôn tập mà bài viết đã tổng hòa hợp và hỗ trợ trên đây đang là tài liệu tham khảo hữu ích cho chúng ta học sinh. Chúc các bạn học tốt!

Đáp án chi tiết bài tập giờ đồng hồ Anh lớp 9

Đề 1: bài xích tập giờ Anh lớp 9

I. 1. Seeing 6. Speaking

2. Reading 7. Is sleeping

3. Lớn play 8. Went

4. Going 9. Tries

5. Answering 10. Would give

II. 1-D 2-C 3-C 4-A 5-B 6-A 7-A 8-C 9-B 10-A

III. 1. As 2. Because 3. From 4. Which 5. Of 6. Them 7. Several

Because much pollution is caused by things that benefit people. Yes, they do. They would have khổng lồ stop using many things that benefit them.

IV. 1. A special edition has been written for children by the author.

2. Because she was sick, she went to lớn bed early.

3. Mrs. Brown has just bought a very fast & modern car.

4. Mr. Nick suggested changing the date of the meeting again.

5. My nephew is interested in feeding fish every morning.

6. The teacher asked his students khổng lồ listen khổng lồ him and not lớn make a noise.

7. My friend asked me whether I were going to lớn leave the following day.

8. If you had listened to me, you wouldn’t have got into so much trouble.

9. If he weren’t busy right now, he could help them.

10. If he had gone khổng lồ bed early last night, he wouldn’t have been tired this morning.

V. 1. Activist 6. Cultural

2. Generous 7. Different – activities

3. Priority 8. Nominated

4. Humor 9. Choice

5. Preparation 10. Celebrations

Đề 2

I. 1-B 2-C 3-A 4-B 5-D 6-B 7-C 8-A

9-A 10-A 11-B 12-D 13-A 14-B 15-D

II. 1. T 2. F

3. It is a long silk tunic that is slit on the sides & worn over loose pants.

4. Yes, they do.

5. It is worn on special occasions such as Tet, Vietnamese Teachers’ Day or Wedding Anniversary.

III. 1. She was tired so she went home yesterday.

2. He has studied English for four years.

3. Children should have a special day lớn express their feelings, memories & love to their parents.

Bài viết liên quan